WORKSHOP

Webb-tv & poddradio: Workshop med AP:s Fergus Bell om användargenererat material

60 min

NYHETSJAKT I SOCIALA MEDIER. "Hundra timmar video laddas upp på Youtube varje minut. 400 miljoner tweets postas dagligen. Många av dem som publicerar sig i sociala nätverk skapar eller breakar nyheter. De människor som brukade sitta och observera bidrar nu själva till den journalistik vi skapar varje dag."

Så inledde Fergus Bell (@fergb)som är nyhetsbyrån AP:s Social Media & UGC Editor International (internationell redaktör för sociala medier och användargenererat material), en text här på Medieormen förra veckan.
   Igår, måndag 3 juni höll Fergus Bell både en workshop och en keynote speech i Radiohuset i Stockholm där han berättade om hur AP jobbar med detta massiva flöde av nyhetsmaterial som dagligen delas av allmänheten. Här kan du se workshopen eller lyssna på den som poddradio, samt höra hans keynote speech som poddradio, och på så sätt ta del av praktiska tips om hur man på ett bra sätt kan hitta bra material och arbeta med verifiering och källkritik av filmer, bilder och andra tips som sprids snabbt på nätet vid stora nyhetslägen. (Workshopen och keynoten är på engelska)