Bordell på solarium avslöjad i Malmö

Polisen har avslöjat en misstänkt bordell i ett solarium i centrala Malmö. En 57-årig kvinna som driver solariet är misstänkt för grovt koppleri och har anhållits, liksom tre andra kvinnor som är misstänkta för koppleri. Samtliga förnekar brott.

– Det har varit en utåt sett vanlig solarieverksamhet, men sedan har man sålt sexuella tjänster i stor omfattning, säger kammaråklagare Mats Svensson.

Den kvinna som är misstänkt för grovt koppleri anses av åklagaren ha främjat verksamheten. På markplanet har man bedrivit vanlig solarieverksamhet, medan man tagit emot sexkunder i källaren. Omkring tio sådana kunder per dag, sex dagar i veckan tros verksamheten ha omfattat. Förutom att själv ha betjänat kunderna misstänks den 57-åriga kvinnan även fått del av de andra kvinnornas inkomster. Hon kan ha tjänat uppemot
10 000 i veckan på detta. Två av de andra kvinnorna, alla födda på 60-talet, tros ha betjänat sexkunder medan den tredje endast jobbat som receptionist. Polisen och åklagaren är förtegna om vilka bevis man har, men uppger att man vid tillslaget i går hittade sexattiraljer i lokalen. Spaningen har pågått i flera månader och man har identifierat ett stort antal kunder. Även de riskerar nu rättsligt efterspel.

– Mot de personer som är identifierade och där det finns misstankar om sexköp, där kommer förundersökning att inledas, säger Mats Svensson.