Bandy: IFK Motala på slutspelsplats efter en imponerande seger

IFK Motala vann matchen i bandyns superallsvenska hemma mot Kalix med 6-2.

Det var en match där de blåvita hemmaspelarna dominerade matchen igenom och nu luktar det slutspel.

Isen var spegelblank och det var dukat för bandyfest inför 781 åskådare på Motala isstadion. 

Det här var första matchen efter VM och IFK Motala hade en spelare i truppen som var med där. Det handlar om Dennis In-fa-lin som vann brons med sitt Kazakstan. Mycket påpassligt så var det just han som kom loss på Kalix plannhalva och gjorde 1-0 redan efter 3 minuter.   

Drygt 10 minuter senare var det dags för Thomas Påhlsson att notera sig i målprotokollet. Påhlsson fick en långboll av Mattias Sjöholm som Kalixförsvaret först plockade ner men Påhlsson lyckade ändå slå in bollen i mål. Kalix kom igen och reducerade i den 24:e matchminuten genom Erik Olovsson som fick skrinna igenom Motalas försvar och slå in bollen relativt enkelt. Men IFK replikerade omgående, eller i alla fall två minuter senare då Thomas Påhlssons slog in sin andra fullträff för kvällen.

IFK Motala ledde med två mål inför den andra som började lite avvaktande från båda håll. I den 55:e matchminuten fick  hemmalaget en straff efter att Kalix Nils Wikström fällt Lars Bryngelsson inne i straffområdet. Straffen slog Anders Gunnarsson säkert i mål och matchen kändes näst intill avgjord. Jonas Eriksson och Patrik Spångberg gjorde därefter det femte och sjätte målet för de blåvita och två viktiga poäng som innebar att IFK Motala avancerade till den fjärde platsen i serien. 

Matchfakta:

Motala-Kalix 6-2 (3-1)                
                                        
1-0   ( 3)  Denis In-fa-lin
2-0   (14) Thomas Påhlsson
2-1   (24) Erik Olovsson
3-1   (27) Thomas Påhlsson
4-1   (55) Anders Gunnarsson (straff)
5-1   (76) Jonas Eriksson
6-1   (86) Patrik Spångberg
6-2   (87) Peter Norén

Publik:  781.