DALARNA

Från stressiga London till lugna Leksand

1:32 min

Ella Gyllehak Liss driver Leksands Gästhem sedan några år tillbaka. Hon är född i Dalarna men uppvuxen i England. Som 25-åring ville hon lämna sitt jobb på bank i London för något annat. Det blev till slut gäster, djur och odlingar i Leksand.

Ella Gyllenhak Liss var bara ett år när familjen lämnade Dalarna för Kent i England. Hon växte upp, utbildade sig och kom att arbeta inom bankväsendet i London i flera år. När hon som 25-åring tröttnade på det livet, lockade möjligheten att leva naturligt på landet.

Ella provade först att bo i Paris. Där fick hon inspiration och nya idéer. Efter ytterligare en tid i England hittade hon så ett hus i Dalarna via nätet. Efter fyra månader var huset i England sålt och flytten till Sverige ett faktum. Det var 2004.
– När det är rätt, då är det rätt. Då händer det bara.

Ella Gyllenhak Liss med familj har haft Leksands Gästhem i 2,5 år. De har också en gårdsbutik samt djur och odlingar för eget husbehov. Att driva gästhemmet är att förverkliga drömmen som väcktes när hon började söka förändring i livet, säger hon.
Nu inleds högsäsongen och en intensiv arbetsperiod väntar. Sedan lägrar sig lugnet igen.