Blekinge

Calle Kristiansson: Kristianopel låter så jäkla coolt

Efter jättehiten med "Walking in Memphis" och flera artistsamarbeten var det tyst ett tag kring idoltvåan Calle Kristiansson. Men nu släpper han sitt första egenskrivna soloalbum - Once in Kristianopel, givetvis inspelad i det lilla Blekingesamhället. 

Calle Kristiansson som kom tvåa i idol efter Erik Grönvall 2009 hade tiden efter tävlingen fullt upp med samarbeten, bland annat med The Playtones och Ida Seve. 

Men nu släpper han sitt första helt egna soloalbum, som handlar om några dagar med vännerna i Kristianopel. Ett samhälle som han imponeras av. 

– Bara namnet är så grymt. När jag fick höra att studion låg där tyckte jag att det lät legendariskt. Kristianopel är så litet, men låter stort, säger han. 

På skivan gästar bland andra Dan Hylander, en av Calle Kristianssons gamla idoler. 

– Jag har spelat en del med honom och innan dess lyssnade jag mycket på hans musik. Jag har många minnen till "Farväl till Katalonien", säger han.  

Under inspelningen bodde Calle Kristiansson i Kristianopel i en vecka.

– Vi trodde att vi skulle behöva så lång tid, men blev klara mycket snabbare. Så de sista dagarna kunde vi grilla, titta på ankor och plocka blommor, berättar han. 

Planerna nu när albumet är klart är att turnera så mycket som möjligt. 

– Det är viktigt att hålla sig sysselsatt. I och med att det snart har gått ett år sedan skivan spelades in, så har det nästan skapats en ny skiva inne i mitt huvud, säger han.