Husbybor saknar granskning av dödsskjutning

16 min

Under en veckas tid stod Husby i mediernas fokus - men många av dem som bor här kände inte igen bilden som de livvakts-försedda reportrarna förmedlade. Och fortfarande, en månad senare, är en fråga som det talats mycket om i Husby inte granskad i grunden av de stora medierna. 
Polisvåld har tidigare varit den tändande gnistan till ungdomsupplopp och många i Husby är upprörda över att granskning av 68-åringens död uteblivit trots att polisen kommit med motsägande uppgifter om vad som hände där i lägenheten. Vad händer med förtroendet i Husby och andra stadsdelar för en journalistik som kommer omgiven av livvakter för att berätta om upploppen men missar att granska polisvåldet som många här menar var den tändande gnistan till kaoset som fått namnet Husbykravallerna? Reporter är Katarina Andersson. 
OBS: I inslaget sägs felaktigt att det var en "kompis" som tipsade tidningen Norra sidan om polisens felaktiga uppgifter. Det stämmer inte - den som ringde kände Rouzbeh Djalaie som journalist på Norra sidan.