Cyklisterna hyllas med frukostpåsar

1:36 min

Den som tar cykeln genom centrala Göteborg får lite extra uppskattning den här veckan. Det är trafikkontoret som står på Vasagatan och hyllar cyklisterna. Denna morgon genom att dela ut frukostpåsar.

– Det är dagens endorfinkick. Frallor, frukt och juice. Det är så bra att vi får mycket cyklister i staden så vi är här för att ge lite uppskattning helt enkelt, säger Eva Eriksson som är marknadskoordinator på Trafikkontoret.

Mellan klockan sju på morgonen och klockan 18 på kvällen står trafikkontoret och ger uppskattning till Göteborgs cyklister på Vasagatan. Och cyklar man förbi där, så får man något att äta, till exempel lite frukt eller frukost, och en cykelkarta.

Annelie Nordman kommer cyklande förbi. Hon tycker det fungerar bra att cykla i Göteborg.

– Det är lite trångt ibland men det spelar inte så stor roll för mig, säger Annelie Nordman.

Det byggs mycket i staden nu, stör det dig något?

– Det är klart att det gör, men jag försöker att inte cykla på någon eller krocka med någon och försöka komma i tid till jobbet ändå, säger Annelie Nordman.

Tanken är enligt Eva Eriksson också att uppmuntra fler att cykla, men även att få igång ett samtal med cyklisterna.

– Det är ju det som är så bra, vi får igång ett samtal. Vi har förslagslådan. Nu och där lämnar man in jättemånga bra synpunkter. Förra året fick vi in över tvåtusen synpunkter. Vi är jätteglada för det. Tack alla cyklister, säger Eva Eriksson.

En annan cyklist som är på väg till jobbet är Anette Strand.

– Jag tycker att man borde ha lite cykelverkstad emellanåt också så man kan få liten service på cykeln för det vet jag att man haft någon annan gång, säger hon.

Helena Sällström
helena.sallstrom@sverigesradio.se