Strömsberg

Demonstration om skola i Strömsberg

2:26 min

Besvikna föräldrar på Strömsbergs skola i norra Karlskrona demonstrerade under eftermiddagen för att visa sitt missnöje mot kommunen.

I den stora skoluppgörelsen förra våren togs beslut om att lägga ned både Strömsbergs skola och Skrävle skola i norra kommunen. Sedan dess har föräldrarna i Strömsberg jobbat för att starta en friskola istället. De vill köpa den gamla skolan av kommunen men uppger att de fått nej.

Föräldrarna och Strömsbergs friskola säger att det har blivit lovade att skolan ska säljas till högstbjudande och att det finns protokoll på detta. Skolan har bjudit över sig själva flera gånger men kommunen säger nej till försäljning.

I dag bjöds politiker in till skolan av föräldrarna i hopp om att ge svar.

- Syftet med den här dagen är att vi vill veta varför kommunen tackar nej till budgivningen och vad kommunen har för tankar kring skolbyggnaden som fortfarande står tom. Men vi har inte fått några svar mer än att det är ett nej, säger Peter Hagdahl, en av föräldrarna.

Förklaringen till kommunens nej ska vara att man inte vill sälja lokalerna för mindre än 2,4 miljoner, ett bud som alltså inte lagts.

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg som var på plats på skolan ville dock inte diskutera varken försäljning eller pris.

- Jag är inte här för att diskutera en affärsuppgörelse. Jag är här för att lyssna på föräldrarna, sa hon till vår reporter Per Kudo.