Almi-pris till Fredrik Östlin

1:15 min

Fredrik Östlin från Karlstad är diskuskastaren som blev sjukgymnast som blev innovatör. Och igår utsågs han till årets innovationspristagare av Almi. En utmärkelse som ger ork att fortsätta utveckla entreprenörsskapet.

36-årige trebarnspappan Fredrik Östlin har drivit företag i knappt två år. Det han sysslar med är en webbaserad förmedlingstjänst som riktar sig till större organisationer som landsting och kommuner. Tanken är att de möbler och annat som inte längre behövs inom en del av organisationen lätt ska kunna komma till användning inom en annan del. Återanvändning helt enkelt, istället för att köpa nytt. Och nyttan med den internetbaserade förteckningen över sådant som blivit stående är stor, menar Fredrik Östlin, för kommuner kan det handla om miljonbelopp.

- Tid är också pengar, det gäller att ha listan lättillgänglig, vilket är möjligt tack vare smart phones, säger Fredrik Östlin.

Och prispengarna vet han vad han ska använda till:

- Vi ska leva, som entreprenör blir det en del gröt, både för mig och familjen. Men nu orkar vi ta nya tag till hösten, säger Fredrik Östlin glatt.