Borg: "Stora skillnader"

Finansminister Anders Borg har uttalat sig om det utdragna mötet om skuldbankernas framtid i EU. Nästa möte kommer ske på onsdag nästa vecka.

– Vi har haft en lång förhandling, en hel del oklarheter har retts ut, men mycket arbete återstår innan vi är framme vid en kompromiss och vi kommer att samlas åter på onsdag, sade Borg efter nattmanglingen, enligt hans pressekreterare Caroline Karlsson.

– Det finns stora skillnader mellan euroländer och euroländer, och mellan euroländer och icke-euroländer, där det finns ett antal svårigheter som vi måste ta oss förbi, sade Borg.

– I grund och botten handlar det om vilken grad av flexibilitet man ska ha med sina egna skattepengar, där vi anser att vi bör ha betydande frihetsgrader att använda svenska pengar för att hantera svenska problem.

Enligt Irlands finansminister Michael Noonan, som var mötets ordförande, räckte tiden inte till för att nå enighet i den komplexa frågan om bankavveckling.

- Vi gjorde stora framsteg och åsiktsskillnaderna minskade...men viktiga frågor förblev olösta, sade Noonan.

EU:s 27 finansministrar fortsätter diskussionerna på onsdag, i ett försök att nå ett avtal innan EU-toppmötet inleds på torsdag.

TT