Så följer du Almedalsveckan med Sveriges Radio

Sveriges Radio storsatsar i Almedalen i år, och du bjuds in att vara med. Förutom alla de program som flyttar ut sina sändningar till Sveriges Radios scen, ett varpakast från Almedalsscenen, återuppstår nyhetskanalen Alltid Nyheter i ny tappning med allt det bästa från politikerveckan direkt. Dessutom kommer vi under hela veckan att hålla vår Almedalschatt öppen, som ett forum för debatt och direktrapporter från Visby.

Alltid Nyheter, Sveriges Radios vilande nyhetskanal, vaknar till liv för att ge dig det viktigaste, roligaste och mest intressanta från politikerveckan.

Förutom de stora talen och presskonferenserna med partiledarna, kommer du att få möta gräsrötter, poppiga politiker, politiska turister och så klart de just nu hetaste ämnena.

Du bjuds in att själv påverka debatten och delta i de politiska diskussionerna, bland annat via hashtagen #SRAlmedalen på Twitter och Facebook.

Vi håller även en livechatt öppen för debatt under hela dagarna. Där kommer du alltid få det senaste från Almedalen direktrapporterat, från exempelvis partiledarutfrågningar och presskonferenser, men även en chans till att själv påverka debatten.

Alltid Nyheters sändningar börjar redan klockan åtta på morgonen på vardagarna, och går att höra via mobilappen Sveriges Radio play, i din dator eller DAB-radio.

Vill du lyssna i efterhand kan du ladda ner vår Almedalenpodd, där partiledarutfrågningar, talen och andra inslag från sändningarna kommer att finnas.
Du hittar podden i mobilappen Sverige Radio Play, här på sverigesradio.se eller i andra poddtjänster.

Måndag till fredag inleds sändningarna med partiledarutfrågningar – samtliga partiledare frågas ut av P1-morgons programledare.

Du hör utfrågningen och får själv vara med och kommentera dem, tillsammans med Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg, i Alltid Nyheter

Under dagarna kommer du också att kunna höra partiernas presskonferenser, partiledartalen och om ett stort urval av andra ämnen som tas upp under dagarna.

När det sedan är dags för partiledartalen hör laddar vi upp inför dem med en diskussion om vad som står på spel för de respektive partiledarna och partierna.

Talen sänds direkt i Alltid Nyheter, och följs av en analys av Ekots inrikespolitiske kommentator.

Dina kommentarer och den debatt som förs på sverigesradio.se/almedalen kommer under hela veckan att ges utrymme i Alltid Nyheter – så ta chansen och gör din röst hörd.