P4 VÄST AVSLÖJAR: 30-årig kvinna anmäler tidigare politiker för våldtäkt

Det är en 30-årig kvinna som har anmält att hon blivit våldtagen av den före detta politikern i Bohuslän, som häktades igår. Mannen, som också har koppling till rättsväsendet, riskerar två års fängelse för våldtäkt.

Politikern har under lång tid haft flera uppdrag i sin kommun, men lämnade nyligen alla sina politiska uppdrag. Mannen själv nekar till anklagelserna.

Polisutredningen är i full gång, och det är bråttom att säkra spår och hålla förhör eftersom man bara har två veckor på sig, annars måste mannen begäras omhäktad.

Enligt poliskommissarie Per-Olof Bakke, som utreder fallet hos internutredningsenheten i Göteborg, så är det mycket fakta som ska hämtas in, vittnen och målsägande som ska förhöras, och man ska säkra teknisk bevisning, bland annat DNA-spår, som ska analyseras.

Våldtäkten ska ha skett i Stockholm, i början av maj, men både den åtalade före detta politikern, och den 30-åriga kvinnan som anmält våldtäkten, är från Västsverige, så förhören hålls här.

Mannen är politiker, men har avsagt sig samtliga åtta uppdrag i den kommun som han är verksam, men han har också en stark koppling till rättsväsendet, och därför är det en åklagare från riksenheten för polismål som har åtalat .

Riksenheten för polismål är den avdelning som driver rättsfall där poliser har begått brott, eller andra personer som är verksamma inom rättsväsendet, till exempel åklagare eller anställda inom domstolar.