Hör tågstäderskan berätta om olyckan och mediernas mangling

18 min

Som första inslag i en serie intervjuer under sommaren träffar vår ordinarie programledare Martin Wicklin en person de flesta av oss hört talas om – men aldrig hört tala. Det handlar om den 20-åriga tågstäderskan Sara som i medier över hela världen falskt anklagades för att ha stulit och kraschat ett tåg på Saltsjöbanan i Stockholm.
När hon vaknade upp på sjukhuset i april var hon världsberömd - på fullständigt falska grunder. Hon var ingen brottsling - hon var offer för allvarliga brister i säkerheten. Resan med tåget hon städade skulle ta ett par minuter - men kom att förändra hennes liv för alltid. 
Nu hör du henne för första gången själv berätta om mediemanglingen - och om skräckfärden. 

Och vi kan också berätta att Saras arbetsgivare Arriva kommer att hjälpa henne att förbereda sig för intagningsproven till tågförarutbildningen och garanterar henne en fast anställning i framtiden. Under studierna får hon jobba som ombordpersonal. Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius konstaterar att bolaget, som inledningsvis anklagade henne för tågstölden, lovade hjälpa Sara - och att de dessutom behöver bra personal.