Gustav Fridolin angrep regeringspolitiken

1:23 min

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin talade i kväll i Almedalen i Visby. I sitt tal angrep han gång på gång den borgerliga regeringens politik, bland annat miljöpolitiken:

– När alliansen nästa år lämnar Rosenbad lämnar man efter sig en klimatskuld som får notan efter Lehman Brothers att se ut som ett bortglömd kvitto på O'Learys, sa Miljöpartiets språkrör.

Gustav Fridolin fortsatte sitt tal med att bland annat utlova satsningar på miljön och skolan.

– Våra satsningar på skolan finansierar vi genom att avstå ett femte jobbskatteavdrag. Det är så korten ligger nu. Det alliansen gör i ytterligare ett jobbskatteavdrag, det gör vi i satsningar på skolan och miljön.

I Almedalen var det i kväll en stor publik som i ett soligt men lite kylslaget Visby lyssnade på Gustav Fridolin. Han utlovade också satsningar för att gynna företagen, med tanke på att det bland annat råder splittring i den borgerliga regeringen om att ta bort företagens ansvar för den andra sjuklöneveckan.

– Vi ska minska regelkrånglet för svenska företag. Redan i höst tänker vi ta initiativ till att samla en riksdagsmajoritet för att minska sjuklöneansvaret för Sveriges företagare. Och jag vill fråga Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna: Är ni beredda att bidra till ett sådant initiativ, eller väljer ni vänskapen i alliansen före förutsättningarna för företag, undrade Gustav Fridolin.