Man ihjälkörd av stulen glassbil

1:11 min

En man omkom efter att ha blivit påkörd av en stulen glassbil i sörmländska Sköldinge. Den smitande tjuven är misstänkt för vållande till annans död.

Larm om den stulna Hemglassbilen kom klockan 13.41 på fredagen.

– Det ska ha hoppat in en person och tagit bilen när glassgubben var utanför, säger Pontus Bjuring Gerlich, räddningsledare vid Västra Sörmlands räddningstjänst, till TT.

Ett larm klockan 13.49 handlade om en man född 1955 som blivit påkörd av glassbilen på väg 671 i närheten av Varbro. Han avled av skadorna.

Glassbilstjuven stannade aldrig vid olyckan. Strax därpå åkte han av vägen. Två personer som såg avåkningen skjutsade föraren in till Sköldinge igen.

Där stals en personbil av märket Mazda. Polisen fick larmet 14.17 och en patrull fick snart kontakt. På grund av den höga hastigheten avbröt polisen jakten i centrala Flen.

Tidigt på kvällen grep polisen den eftersökte i Mellösa när han, enligt Expressen, försökte stjäla en båtmotor och en dykardräkt.

Mannen, född 1980, är tidigare känd av polisen. Han är misstänkt för vållande till annans död, enligt länsvakthavande polisbefälet Urban Nordqvist i Sörmland.

– Vi har fått ihop kedjan, sade han till TT och syftade på att polisen kunde koppla den gripne till den dödliga påkörningen, dikeskörningen av glassbilen och bilstölden.