Björklund till attack mot oppositionen

1:22 min

Folkpartiledaren Jan Björklund angrep den rödgröna oppositionen i sitt tal i Almedalen i Visby på fredagskvällen. Han anklagade bland annat  de rödgröna för att vilja göra kraftiga skattehöjningar.

– Rödgrön politik går ut på att göra rika fattigare. Liberal politik går ut på att göra fattiga rikare, sa han.

Jan Björklund, som i dag presenterat ett förslag om ett nytt lärlingssystem där gymnasieelever ska få en särskild anställning och lön under utbildningstiden, tycker att Socialdemokraternas utbildningspolitik har fel inriktning.

– Det är märkligt tycker jag, att Socialdemokraterna som kallar sig allas arbetarparti numera har en så nedvärderande syn på yrkesutbildningar. De föraktar alla utbildningar som inte leder till akademin, sa han.

I Almedalen har det på flera håll förekommit spekulationer om att Folkpartiet skulle kunna ingå i en rödgrön regering om den nuvarande alliansregeringen skulle förlora nästa val. Men det är något Jan Björklund helt avfärdar.

 – Skulle alliansregeringen inte få ett förnyat förtroende då kommer Sverige få en rödgrön regering. Jag har läst en massa spekulationer här om att andra typer av regeringar skulle äga rum. Då kan jag säga att om de rödgröna bildar regering så är det de rödgröna som gör det. Folkpartiet går då i opposition, vi kommer inte att ingå i en sådan regering även Socialdemokraternas ledning skulle vilja det, sa han.