fotboll

Skövde AIK vann hemma

2:27 min

Äntligen så gjorde Skövde AIK mål på hemmaplan och det rejält också när man mötte Halmia i div 1 södra. 3-2 slutade matchen efter att Saik gjort 3-0 under den första kvarten. Och det var en viktig seger för hemmalaget efter senaste förlusten.

Skövde AIK tog ledningen redan i första minuten då Filip Andersson kunde stöta in ett inlägg från höger i mål. Och det var ju en start som laget behövde för sedan så fortsatte laget med att producera. Då var det framför allt Sebastian Olsson som visade upp sin skottstyrka med att sätta både 2-0 och 3-0 i 12:e och 15:e minuten. Snygga mål och efter en kvart kändes matchen nu avgjord.

3-0 i paus och stora möjligheter att definitivt avgöra i början av andra men då var inte lyckan med hemmalaget. IS Halmia fortsatte att trilla boll men skapade inte några direkta målchanser.

Men så i slutet av matchen så brände det till med först en straffspark i mål genom Calle Genberg och sedan ett kanonskott på övertid till 3-2 genom Wilhelm Ingves. Men det var för lite tid kvar så strax efter blåste domaren eld upphör, och Skövde AIK kunde bärga en efterlängtad trepoängare på hemmaplan.