SOMMARPATRULLEN

Sommarpatrullen lärde sig segla

Sommarpatrullen gav sig på nytt ut i Sommarskåne och första stoppet blev i Kivik. Där stannade vi till hos Kiviks båtklubb som arrangerar seglarskola. I alldeles lagom väder gled seglareleverna fram ute på böljan den blå.

Sommarpatrullen har en tendens att hamna på lite märkliga ställen. Den här dagen spenderades inledningsvis ute på Östersjön i en lite sliten plastmotorbåt, där spanade vi på ett gäng ungdomar som gled runt i segelbåtar. För det var verkligen ingen toppfart som det handlade om.

- De kan komma upp i cirka 35 kilometer i timmen, sa Oscar Blomquist som sedan förklarade att den här dagen så gick nog bara i cirka tio kilometer i timmen.

I båten hade vi sällskap av bröderna Fabian och Axell Lunéll. De bor till vardags i Stockholm men spenderar somrarna hos släkten i Kivik.

Enligt Axel var den stora behållningen med att segla de adrenalinkickar som kan uppstå när det blåser ordentligt. Risken är då att man hamnar i vattnet vilket oftast inte är något vidare.

- Här i Kivik snittar vi nog en vattentemperatur på cirka 15 grader, säger han.

Tur för Sommarpatrullen att det inte blev något bad. Särskilt med tanke på att det väntade spännande saker under eftermiddagen. Då rullade vi nämligen mot Brösarp för att testa grässlalom. Ja ni läste rätt!