Svensktoppen nästa

Duon Lasse och Kee vidare till länsfinalen med en sång om livet

I den tredje deltävlingen av Svensktoppen nästa gick finalplatsen till duon från Öland, Lasse och Kee. Deras bidrag Det finns alltid någon beskrev juryn som välkomponerat och äkta. "Det känns ju konstigt att ha vunnit, vi hade inte alls förväntat oss detta" säger artistduon efter vinsten.

Det blev ännu en lyckad sommarkväll på Larmtorget i tisdags när scenen intogs och ytterligare tre akter gjorde upp om en finalplats. De tävlande bidrag skiljde sig från varandra och bjöd publiken på Larmtorget på lugna toner och blues med inslag av country.

Halvvägs in i tävlingen och i den tredje deltävlingen i ordningen gick radarparet Lasse och Kee vidare till länsfinalen på Larmtorget. Låten de vann med, Det finns alltid nån, fick fina ord av juryn. Paret själva beskriver sitt bidrag som en vispopslåt med inspiration från händelser i livet.

– Texten var välskriven och de lyckades sätta en känsla i bara några få ord, säger Anna Olofsson, en av jurymedlemmarna.

Lasse och Kee tävlade under kvällen också mot sexmannabandet Heavenly Mountain Band från Öland med låten She's all I need och Nina Alerstedt från Kalmar med låten Opposites. Calle Kristiansson underhöll publiken medan juryn kort sammanträdde innan vinnarna utnämndes.

På torsdag 11 juli hålls den fjärde deltävlingen av musiktävlingen. Då tävlar Magnus Bergman från Öland, Antonia Szabo från Nybro och Miss Ellie and The Snapshots från Kalmar.

I Svensktoppen nästa återstår nu tre deltävlingar samt Andra chansen då juryn tar tillbaka tre bidrag som åkt ur tävlingen för att kämpa om den sista finalplatsen. Länsfinal blir det den 25 juli.