Falsterbo

Rekordmånga vill vara med på fågelshowens barndagar

1:19 min

Barndagarna på Falsterbo Bird Show har blivit en succé. I år är andra året som det arrangeras elevdagar på Falsterbo Birdshow. Förra året var lite drygt 400 barn med. I år har drygt 1 100 anmält sig, det är 300 fler än vad det finns plats för.

– Jag tror att det finns ett nyvaknat intresse för natur och vad som finns i naturen och hur den fungerar, säger Nils-Arvid Andersson.

Han tror att intresset från naturen har väckts efter en lång tid där allt har handlat om teknik och stora städer.

– På något sätt har det uppstått ett främlingsskap till naturen och det som vi egentligen lever av och nu börjar pendeln slå åt andra hållet, säger Nils-Arvid Andersson.

Falsterbo Bird Show hålls sista helgen i augusti. Under två dagar får skolbarnen lära sig om fåglar, svampar och växter, följa med ut på vandringar och lära sig känna igen fåglar via en storbildsskärm. För Nils-Arvid Andersson är det här en viktig folkbildning, han vill få oss att förstå att naturen inte bara är en grön kuliss.

– Det finns så mycket intressanta saker och så mycket som man kan äta och uppleva och som är vackert och det är det som är grejen, säger Nils-Arvid Andersson.