Morddömd inte psyksjuk

Den 52-årige man som knivhögg sin före detta fru till döds i Kristianstad i höstas är inte psykiskt sjuk. Det visar det rättspsykiatriska utlåtandet som offentliggjordes på måndagen.

För en månad sen fann Kristianstads tingsrätt den 52-åriga mannen skyldig till mord på sin före detta fru. Rätten ansåg att han utsatt kvinnan för många års terror och hot och den 18 november förra året mördat genom att hugga henne med en kniv minst åtta gånger.

Mordet skedde i en lägenhet på bostadsområdet Österäng i Kristianstad och ledde till stor avsky bland invånarna som genomförde en manifestation mot våldet. Mannen nekade till att ha mördat henne men erkände grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Men rätten gick på åklagarens linje och fann honom skyldig till mord och att han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att klargöra om han lider av en allvarlig psykisk störning. Det är det utlåtandet som nu blivit klart och det visar alltså att han inte är psykiskt sjuk, varken nu eller när han begick mordet. Det innebär att 52-åringen kan dömas till fängelse när rättegången återupptas på måndag. Åklagaren Bo Albrektsson har yrkat på att han ska dömas till livstids fängelse.