Polisen

ÖFK-spelaren Samuel Mensah greps felaktigt för våldtäkt

5:32 min

Östersunds FK:s fotbollsspelare Samuel Mensah greps av polis i sitt hem som misstänkt för våldtäkt i morse. Två timmar senare visade det sig att polisen gripit fel man.

Samuel låg och sov tillsammans med sin hustru Thilini när poliserna stormade in i lägenheten. Polisen ville inte svara på varför han var tvungen att följa med till lägenheten, berättar Samuel för P4 Jämtland.

ÖFK-spelaren togs med till polishuset för förhör och fick då reda på att en kvinna pekat ut honom som skyldig till våldtäkt i Östersund den 4 juli. Det datumet var dock Mensah och hans fru i Umeå och fiskade, berättar Samuel för P4 Jämtland.

Den våldtagna kvinnan har erkänt att hon tagit fel på person och Samuel Mensah släpptes av polisen. Fotbollsspelaren känner sig kränkt och ledsen efter polisens agerande.

Samuel Mensah berättar för P4 Jämtland att han tidigare blivit attackerad av flera män och han tar chansen att  flytta från Östersund om han får den möjligheten.

Åklagaren Märta Warg var den som tog beslutet att gripa Samuel Mensah.

"Det fanns skäl att gå in i lägenheten eftersom det fanns skälig misstanke. Det vill säga misstanke av den lägre graden", säger Märta Warg till ÖP.