Mursianhängare demonstrerade i Kairo

Tiotusentals anhängare till den avsatte egyptiske presidenten Muhammad Mursi samlades efter fredagsbönen på Kairos gator med krav på hans omedelbara frigivning.

– Vi kommer att fortsätta vårt motstånd. Vi stannar en eller två månader, eller till och med ett eller två år. Vi ger oss inte av förrän vår president Muhammad Mursi kommer tillbaka, sade islamistledaren Safwat Hegazi till folkmassorna som samlats utanför en moské i östra Kairo för att bryta fastan för dagen och visa sitt stöd för presidenten efter en våldsam vecka som krävt över 90 dödsoffer.

Med flaggor och koraner protesterade de mot arméns hårda tillslag. Flera hundra personer kördes in med bussar från andra delar av landet.

Tusentals samlades också utanför universitetet i Kairo, under säkerhetsstyrkornas vakande öga. Muslimska brödraskapet har sagt att protesterna kommer att fortsätta tills Mursi återinstalleras.

Många av Brödraskapets ledare har fängslats eller flytt. Den av militären utsedde premiärministern Hazem el-Beblawi säger att han hoppas ha format en tillfällig regering till slutet av nästa vecka.

På Tahrirtorget samlades ett blygsammare antal Mursimotståndare för att fira ramadan.

TT