Fotbolls-EM

Seger: "Måste göra jobbet"

1:42 min

Senast Sverige föll mot Finland var för över 37 år sedan. Väldigt lite talar för att det ska bli någon ändring på det nu.

– Men alla lag har en tendes att höja sig i mästerskap, säger Caroline Seger.

 Det var den 12 juni 1976 som det finska landslaget senast besegrade Sverige i en landskamp, när man vann med 2-1 på Kallhäll i Stockholm. Sedan dess är statistiken överväldigande till Sveriges fördel.

 På totalt 35 möten har Sverige 28 vinster, sex oavgjorda - och alltså bara en förlust. Dessutom har man 110-16 i målskillnad.

– En massa siffror och sånt brukar jag inte bry mig så mycket om. Vi vet att det är ute på planen det kommer gälla, och lagen har en tendens att höja sig i mästerskap. Alla lag, oavsett ranking, säger Caroline Seger.

– Så vi måste gå ut och göra jobbet mot ett Finland som alltid har den här finska sisun i sig.

 Nederlagstippade Finland spelade 0-0 mot Italien i sin öpnningsmatch, mycket tack vare ett kompakt försvarsspel. Något Sverige måste försöka ta sig igenom.

– Mycket handlar om att löpa sönder dem. När lag spelar så så måste man löpa otroligt mycket för att skapa ytor för varandra och för sig själv. Så jag tror att det blir nyckelorden, att springa mycket för varandra.

Caroline Seger stod för en mycket bra insats i genrepet mot England, men kom inte upp i sin fulla potential i EM-premiären mot Danmark.

– Mot Danmark fick mittfältet, och hela laget egentligen, springa otroligt mycket. Jag tror det handlar mycket om att gå tillbaka till grunderna och i vårt försvarsspel ligga tight och kompakt så kommer det bli bra.