Flera döda i nya sammandrabbningar i Kairo

1:24 min

Efter en veckas relativt lugn i Kairo blev det i går kväll oroligt igen när anhängare till den avsatte presidenten drabbade samman med polis och militär. Minst sju personer dödades och runt 250 personer ska ha skadats, uppger nyhetsbyråer på tisdagsförmiddagen.

Det var på gatorna runt Ramses-torget vid centralstationen i centrala Kairo som anhängare till den avsatte president Mohammad Mursi under kvällen och natten drabbade samman med polis och militär.  

Mursi-anhängare försökte ta sig förbi avspärrningar för att tåga ner mot Tahrirtorget, som ligger några kilometer söderut, men möttes av tårgas.  

Sedan stod striden hela natten kring en vägbro som en folkmassa försökte ta sig upp för. Demonstranterna tände eld på bildäck och kastade sten men lyckades inte ta sig igenom tårgasmolnen och polisens avspärrningar.

Mursi-anhängarnas mål var Tahrir-torget, som ligger några kilometer söderut, där de som stödjer avsättandet av presidenten samlats.

Också på andra håll i Kairo har det pågått demonstrationer och även i staden Alexandria norrut och i Assiut söderut, demonstrerade anhängare till Mursi och det Muslimska brödraskapet.  

På måndagskvällen drabbade Mursi-anhängare samman med motståndare i centrala Kairo och egytiska säkerhetsstyrkor sköt också då med tårgas.  

Det här är den första våldsamma konfrontationen mellan Mursi-anhängare och andra sedan förra måndagen, då mer än 50 människor dödades i Kairo.