P4 Extra 15 februari

Då var det hög tid igen för P4 Extra. Vi  talar  idag om den  upphaussade stämning som råder kring pandemi, en jätteinfluensa som kommer att slå ut stora delar av världens befolkning.  Idag presenterar Socialstyrelsen hur man förbereder sig och  planerar inför det hela.Vad gäller mediciner köper många länder upp dem i förberedande syfte. Även privatpersoner i Sverige går till läkare för att få dem. Men det finns de som behöver den medicinen redan idag. I dagens P4 Extra reder vi ut hur stor faran egentligen är.Man behöver inte vara rädd menberedd är aldrig dumt att vara.

Vi har också två fantastiskt bra inslag kring de apatiska asylsökande barn som bara faller ihop och slutar äta. Regeringens utredare Marie Hessle får massiv kritik för sitt sätt att se på och behandla dessa barn.Band annat sa hon för en tid sedan att vissa av barnen är uppe och springer om nätterna. Hon ska inte fara med halvsanningar och rykten och kränka dessa barn ännu en gång menar hennes kritiker.

Darin, som kom tvåa i Idol 2004 men som ändå vann flickornas  hjärtan. Han kommer hit idag och berättar om sitt nya liv.

Sixten Ehrling gick bort igår 86 år gammal. Kjerstin Dellert är med och  berättar sina minnen av den legendariska dirigenten. 

Vi besöker också Globen där kvällens GE-gala förbereds. 

Detta är P4 Extra idag!