Peter Olsson

Peter Olsson är programledare för  Go’morron i Väst, programmet som sänds vardagar klockan 06 till 09.

Vem är du:
Trebarnspappa som flyttat runt landet och till sist hamnat i ett hus väster om Uddevalla. Föddes  1965 i Göteborg, följde sedan med mina föräldrar på en turné längs norrlandskusten. jag kan alltså titulera mig såväl Gävlebo, Sundsvallsbo, Härnösandsbo som Umebo - till den sistnämnda staden flyttade jag dock först i mognare ålder.
 Den största delen av min uppväxt stannade familjen och jag i Uppsala. Det var också där jag fick göra radio ”på riktigt” första gången. Tidigare hade jag plågat familjen med påhittade reportage med min lilla kassettbandspelare  I Umeå hittade jag min blivande fru, Orustbo i förskingringen. Vi slog oss samman och så småningom hittade vi tillbaka till Västkusten. Här trivs jag och tänker stanna.
Fritidsintresse?
Så mycket fritid blir det inte som livet ser ut nu, men om man räknar vad jag lägger ner min tid på så är mina fritidsintressen följande; barn, matlagning, disk, tvätt, jobb, fumliga reparationer på huset, sömn och då och då en liten kopp kaffe och gärna något smarrigt till med min älskade på kvällskvisten när barnen somnat.
Det bästa med mitt jobb:
Att det är kul och kreativt och inget jag behöver gå hem och grubbla över när det är gjort.
Vilken är den bästa upplevelse du haft?
 Kan det ha varit stunderna på NÄL när barnen just fötts och personalen kommer med macka och saft till två nyblivna och utmattade föräldrar !?!
Värsta upplevelsen?
Sånt försöker jag att glömma!
Mitt  favorit program i radio/tv:
Väderrapporten 6.55 i P1 är ett måste om jag är ledig och vaken. Det är mycket mer fascinerande att höra om lågtryckens vandringar än att se dem på tv-kartan. Dessutom får man härligt värdelös vetande till livs som t.ex snödjupet i Riksgränsenfjällen, kallaste platsen i Svealand och solchanserna i Madrid.
Det bästa med radio:
....är att den finns till hand hela tiden, som en kompis som aldrig sviker.
Vad vill du ge lyssnarna?
....Jag vill ge dem en puff in i den nya dagen. Att göra dem lite glada och på gott humör.....och möjligtvis lite klokare någon gång.
Vad drömmer du om?
Just nu att få ta mig en tupplur efter sändningen!

Peter Olsson
Sveriges Radio Väst
Box 654
451 24 Uddevalla
Epost: peter.g.olsson@sr.se
Tel 0522 67 00 35