Kissande soldat ångrar inget

0:52 min

En amerikansk soldat som kissade på döda motståndare i Afghanistan säger nu i amerikansk TV att han inte ångrar det han gjorde och att han skulle göra det igen.

I klippet står fyra amerikanska soldater och kissar på tre blodiga och döda motståndare. 

En av de amerikanska soldaterna som i klippet på internet kissade på döda motståndare i Afghanistan för ett och halvt år sen, har nu uttalat sig till en TV-kanal i USA där han sagt att han inte ångrar någonting och att han hade kunnat göra det igen.

Det upprörde en hel värld, och tros ha skakat om många Afghanernas bild av amerikanska soldater och ha lett till ett ökat motstånd mot USA i landet.

Men nu är filmen i hetluften igen i amerikanska medier efter att en av soldaterna uttalat sig i en tv-intervju.

Han säger att beslutet att urinera på soldaterna kom spontant, och att han tror att det gav en psykologisk effekt fienden.

– I deras kulturella tro så tror man att om en icke-troende tar på kropparna så kommer de inte åka till Mecka eller till paradiset. Så nu vet dessa rebeller vad som händer om man jäklas med oss, säger han.

Han får också frågan om han ångrar det han gjorde.

– Jag ångrar indirekta effekter som eventuellt har påverkat marinkåren. Men om jag ångrar att jag gjorde det? Helvete heller.

Skulle du kunna göra det igen?
– Ja.