Gratistidning stjäl annonsörer

Gratistidningen Jönköping Nu som börjar delas ut i morgon har lyckats knyta många stora annonsörer till sig, bland andra fastighetsmäklarnas alla husannonser.

Jönköping Nu ska delas ut till alla hushåll i Jönköping, Habo och Mullsjö och är helt finansierad med annonsintäkter. Och en av delägarna, Maths Berggren säger till nyheterna att annonsförsäljningen gått över förväntan.
-Det är uppenbart att det finns ett behov av den här tidningen, säger han.
Tidningen lanserar sig som en lokal nyhetstidning kommer att delas ut till cirka 68000 hushåll, vilket är 30 000 fler adresser än vad till exempel Jönköpings-Posten levererar tidning till.
Och just det, säger Maths Berggren är en av anledningarna till att tidningen, redan innan den delas ut första gången har lyckats så bra med sin annonsförsäljning.
-Det är 30.000 hushåll som inte har någon tidning, och det är en stor målgrupp som man missat hittills som annonsör.
På Jönköpings-Posten är det här uppenbarligen ett känsligt ämne. När nyheterna ringer upp den så vill de inte ge någon som helst kommentar när det gäller deras annonsförsäljning. En ur ägarfamiljen ringer till och med tillbaka och klargör att man inte vill kommentera.
Men Sven Svedemark på Köpmannaföreningen i Jönköping välkomnar den nya tidningen. Han tror att många avvaktar läget så här i början men menar att ökad konkurrens bara gynnar handlarna.
-Faller det väl ut och många läser den är det ett intressant media även för oss, säger han.