Svensktoppen nästa

Viktor Johansson vinnare i Svensktoppen nästa

1:17 min

Fyra bidrag var med och tävlade om en plats i riksfinalen av Svensktoppen nästa och förstaplatsen kneps av Viktor Johansson från Sölvesborg med sin låt Ända sen den dagen, en låt som handlar om hans son som föddes med en cp-skada.

När rösterna var räknade stod det klart att Viktor vunnit med näst högsta poäng från juryn och högst poäng från lyssnarna. Hans bidrag gick hem både hos alla de som sms-röstade och hos juryn bestående av Jenny Lindeborg, Jonte Andersén och Linus Norda.

Det var en smått chockad men lycklig Viktor Johansson som stapplade in på scenen efter att hans namn ropats upp som dagens segrare. På den klassiska frågon om hur det känns svarar han att det såklart är jättekul och fortsätter:

– Vi hoppas ju på att få komma hela vägen till Liseberg och då kanske man kan få komma lite längre fram som artist. Sen har jag sagt att jag vill slå ett slag för och upplysa lite mer kring det här funktionshindret cp-skadad så jag vill kanske passa på sen när man får lite mer tid till det och informera om vad det handlar om. Så det är ett litet korståg för mig här.

Vad händer nu?

Runt om i landet har ytterligare 24 lokalfinalister utsett som kämpar om en plats i riksfinalen. Den 9 augusti kommer en jury presentera 8 bidrag som går vidare till den stora finalen på Liseberg den 25 augusti. En jury tillsammans med publiken avgör vilken vinnaren blir, och publikens röst väger tyngst. Den låt som vinner Svensktoppen nästa får en utmanarchans till Svensktoppen. Dessutom erbjuds den vinnande artisten en plats i Melodifestivalen 2014.


Bilder från dagens final hittar du här