Hockeyskandalen granskas på nytt

Skandalen under Sweden Hockey Games med de tre hockeyspelare som haft sex med en kvinna på ett hotellrum ska granskas igen av åklagare. 

Det är överåklagare Birgit Thunved i Göteborg som ska granska fallet. Hon är chef för en specialenhet inom åklagarväsendet som bland annat ska utöva tillsyn av hur sexbrott utreds av åklagare.

Thunved har beslutat att begära in alla handlingar i ärendet kring vad som hände på hotellrummet i Stockholm natten till onsdagen 9 februari.

Kammaråklagare Henrik Rasmusson i har tidigare beslutat att lägga ned förundersökningen mot de tre spelarna då han ansåg att brott inte kunde bevisas.

På måndagen fick Linköpingsspelarna Kristian Huselius och Henrik Tallinder sparken, medan Moraspelaren, Andreas Lilja, är avstängd resten av säsongen.

Den 22-åriga kvinnan som polisanmälde männen sade på tisdagen i en intervju i Aftonbladet att hon knappt minns någonting av natten. Kvinnan misstänker att hon har drogats under besöket på nattklubben där hon träffade de tre spelarna.

Radiosporten
radiosporten@sr.se