Nyfödde prinsen visades upp för världen

Brittiske prins William och hans fru Kate lämnade sjukhuset på tisdagskvällen och gav rusiga rojalister en chans att se den lille prinsen.

– Vi jobbar fortfarande på namnet, sade fadern till åskådarna.

Till jubel och fotoblixtar gick prins William och hans fru Kate ut på klinikens trappa och visade upp sin son, invirad i en vit filt.

– Vi är väldigt känslosamma. Alla nyblivna föräldrar vet hur det känns, sade Kate.

Han är "en stor pojke" sade William och skämtade om att lillprinsen redan hade mer hår än han själv.

– Han har fått hennes utseende, som tur är, sade William och tittade på sin fru.

Efter en kort pratstund med världspressen lämnade familjen sjukhuset och åkte till sin Londonbostad.

Brittiska medier spekulerar vilt om den nyfödde prinsens namn och vadslagningsfirmor har haft bråda dagar. De klassiska kunganamnen George och James har seglat upp som favoriter. Tills vidare har flera medier valt att kalla barnet för Baby Cambridge med referens till barnets officiella titel: prins av Cambridge.

Tidigare på tisdagen hade Kates föräldrar och kronprins Charles och hans fru Camilla besökt barnbarnet. En glatt leende kronprins vinkade gång på gång till åskådarna när han lämnade sjukhuset och klev in i bilen.

Den brittiske prinsen, trea i turordningen till tronen efter sin far och farfar, föddes i går. I dag sköts salut till hans ära och klockorna i Westminster Abbey - där föräldrarna gifte sig 2011 - ringde under tre timmar.

Ekot/TT