KLIPPAN

Storpublik till Bruksspelet

1:26 min

Utomhusmusikalen Bruksspelet i Klippan som hade sista föreställningen den gångna helgen lockade storpublik.

Det blev elva utsålda föreställningar och en publik på drygt 3000 personer på spelplatsen vid Klippans Pappersbruk, och projektledaren Heléne Lindquist kan bara sammanfatta på ett sätt.

-- Med ett enda ord - och det är succé, säger hon.

Ordet succé använder hon med bakgrund av publiktillströmningen och publikintresset. Varje föreställning har fått stående ovationer direkt, och ensemblen har verkligen älskat att vara med.

– Vi var jättenöjda själv med resultatet, säger Heléne Lindquist.

Arbetet med Bruksspelet började för mer än ett år sen. Och den 4 juli i år var det premiär på föreställningen som skildrar en del av pappersbrukets månghundraåriga historia. En stor uppsättning där fem proffs och ett femtiotal amatörer stod på scen.

Föreställningen finansierades bland annat med hjälp av EU-pengar. Den sortens stöd kan man inte räkna med framöver. Men Heléne Lindquist hoppas ändå på en fortsättning.

– Det smakar mer och alla som jag har frågat hittills i ensemblen och av sponsorer och medfinansiärer så har jag bara fått jättepositiva indikationer på en fortsättning, säger hon.

Så nu handlar det om att hitta ett sätt att finansiera en fortsättning på Bruksspelet, Till att börja med ska projektledningen sätta sig ner och göra en budget. Och sen kan det bli aktuellt att söka sponsorer och finansiärer.