De gör succé i beachvolley-EM

1:12 min

Nina Grawender från Kungsbacka, och som spelar för Göteborgs beachvolley club, har tillsammans med sin lagkamrat Karin Lundqvist gjort en riktig skräll i beachvolley-EM som just nu spelas i Österrike.

De två svenskorna hade placerat sig som fjärde reserv och inte alls räknat med att få spela i EM. Men i sista stund kom de med, och har nu lyckats vinna alla tre gruppspelsmatcher.

– Det känns helt sjuk och helt fantastiskt. Det som är så himla skönt är tacksamheten för att vi får spela EM. Till en början var vi fjärdereserver. Vi fick reda på att vi kom med i måndags vid tvåtiden, och det började i tisdags. Så det var första flyget som fanns för att ta sig ner, säger Nina Grawender.

Nina Grawender och Karin Lundqvist blev etta i sin grupp och kommer att spela i rond 2 på fredagen. Vilka de får möta blir klart under torsdagseftermiddagen. Deras framgångar betyder att duon som sämst blir nia i EM.

– Fortsätter vi med vårt spel och nästa ignorerar motståndarna så kommer resultaten komma. Men det är inget vi fokuserar på. Vårt mål är att vi fortsätter spela vårt spel, säger Grawender.

Axel Kronholm
axel.kronholm@sverigesradio.se