Bilar

Svårt med försäljning av bildelar på bildemonteringarna i Jämtlands län i sommar

1:02 min

Ovanligt låg försäljning av bildelar på bildemonteringar i Jämtlands län i sommar, menar Mikael Eriksson, som jobbar på en bilskrot i Östersund.

– Det brukar ju vara rätt bra faktiskt. Vi har ju ganska mycket turism och norskar i farten. Men i år har det varit lugnare faktiskt, säger han.

Men Mikael Eriksson är inte ensam som tycker att det är mindre tryck i sommar. Även andra bilskrotar i länet som P4 Jämtland har pratat med har märkt av läget. Och berättar även att det för 20-30 år sedan var extremt under sommaren.

Och så brukar det fortfarande vanligtvis vara under den tiden och skrotarna kan då tjäna extra pengar. Det eftersom en del turister som kommer till länet passar på att rusta bilen under semestern.

Men varför det ser ut så här just i sommar det tror Mikael Eriksson beror på lågkonjunktur. 

– Jag tror att folk håller i pengarna på ett annat sätt idag.  Det är vad jag tror i alla fall, att man kanske gör det viktigaste, det man måste. Man kanske kör med sin bil som är lite småskadad i stället för att lämna in den på en verkstad. Och det drar in på sådana där extra grejer som att kanske fixa till det finaste på bilen. De har kanske tuffare budget i dag, menar Mikael Eriksson.