SPORT

Dubbelvärvning till Karlskrona Hockeyklubb

6:21 min

Två flugor i en smäll. Så kan man sammanfatta Karlskrona hockeyklubbs värvning av amerikanaren Nick Angell som senare ledde till att även klubbens damlag fick förstärkning i form av Angells flickvän Samantha Krause.

 Som ett helt hockeyspelande par erkänner Nick och Samantha att mycket av diskussionerna hemma handlar om hockey. Men det finns undantag också.

– Har vi inte spelat hockey på dagen så pratar vi ju inte om det, men har tillexempel Nick tränat så gör vi det. Efter deras första träning pratade vi mycket om vad som gick bra och vem som gjorde vad och så, berättar Samantha.

– Hockeyn är en stor del av vårt liv, vi har det gemensamt men kan göra det separat också. Vi gör det var för sig och sen kommer vi hem och pratar om det, säger Nick.

 De har varit ett par i ungefär två års tid, och båda tror att deras gemensamma intresse till hockeyn bara har gjort förhållandet starkare. Samantha förklarar:

– Jag tror det är bra för att hockey spelar så stor roll för båda. Hade jag inte spelat hockey hade jag inte förstått hans värld och hans prioriteringar, och hade han inte spelat hockey hade han kanske inte förstått mig, säger hon.

Gillar inte kritik
Nick och Samantha berättar att de stöttar varandra så mycket de kan i sitt spelande. Nick får ofta höra konstruktiv kritik om sitt spel, även om Samantha inte är lika motaglig för kritik från sin pojkvän.

– Sam gillar att berätta vad jag har gjort för fel på isen, men jag får inte berätta vad hon gör för fel. Jag försöker hålla en mer positiv ton med kritiken. Jag såg henne på isen i går och det var kul, säger Nick.

– Det är kul att se honom spela också och sen säger jag till honom vad han kunde ändrat på. Jag gillar inte att höra det, men Nick kan hantera det. Sen säger jag så klart till honom vad han gjorde bra, säger Samantha.

Bröllop på gång
Det är mycket som händer nu för Nick och Samantha. Det handlar inte bara om att flytta till Sverige och spela i nya lag, om bara en månad ska de åka hem till Minnesota för att gifta sig.

Kommer hockeyn att finnas med i bröllopet också?

– Nej, svarar Nick och skrattar.

– Vi kommer inte spela eller så, men vi kanske tar lite roliga bilder med klubba och puck, säger Samantha.