fotboll – champions league

Elfsborg utslaget ur CL-kvalet

2:55 min

Elfsborg är utslaget ur Champions League-kvalet efter att ha spelat 0-0 i kvalreturen hemma mot Celtic. 0-1-förlusten borta kostade de svenska mästarna som nu får rikta in sig på play off till Europa League.

Två mål krävdes av Elfsborg för att vända 0-1-resultatet mot Celtic och gå vidare direkt till ett avgörande playoff till gruppspelet av Champions League. Men några mål föll aldrig på Borås Arena. Kris Commons nickmål på Celtic Park förra i förra veckan blev dubbelmötets enda mål.

Den regerande svenska mästaren ägde annars stora delar av bollinnehavet i returen - men trots övertaget hade hemmalaget oerhört svårt att skapa riktigt heta målchanser.

Inför onsdagens möte i Borås var Mohamed Banguras medverkan osäker på grund skadekänning i högra låret. Men Bangura ingick i startelvan och han svarade för en stark första halvlek. I den 29:e minuten hade han Elfsborgs bästa målchans i den första halvleken, men nicken gick högt över.

Annars var det Celtic som var närmast att spräcka nollan. I den 21:a minuten höll Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard kvar Boråsklubben i matchen genom en lysande enhandsräddning på Joe Ledleys avslut från nära håll inne i straffområdet.

Även i den andra halvleken fortsatte Elfsborg att dominera. Men precis som i den första halvleken saknades de riktigt bra chanserna och inte heller två offensiva byten - Simon Hedlund och David Elm - hjälpte. Celtic höll nollan och tog hand om playoff-platsen.

Elfsborg får nu rikta in sig på ett playoff till Europa League. Lottningen sker på fredag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se