fotboll – Champions League

Edström: "Elfsborg var nära"

1:06 min

Elfsborg är utslaget ur Champions League-kvalet efter 0-0 i returmötet hemma mot Celtic, som tack vare 1-0-segern förra veckan avancerar. Men enligt Radiosportens expert Ralf Edström kunde utgången lika gärna blivit en annan.

– Elfsborg var nära hela tiden. Den sista passen satt ju aldrig men det var ytterst nära. Dom gjorde en bra match men det räckte inte riktigt till, säger Ralf Edström.

Båda lagen hade rejäla målchanser under matchen. Celtic den hetaste när Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard räddade Joe Ledleys avslut från nära håll inne i straffområdet. Men matchen var hela tiden öppen och oviss.

– Det var jämnbördigt. Dom slarvar en del i Celtic-försvaret så där fanns möjligheter om passningarna suttit bättre från Elfsborgs sida.

Mohamed Bangura var dagarna innan matchen osäker på spel på grund av en skada han ådrog sig tidigare i veckan, men 24-åringen spelade från start och gjorde det bra.

– Bangura gjorde en bra andra halvlek. Keene var bäst i första och Anders Svensson är godkänd på mitten, men försvarsmässigt klickade det inte riktigt, lyder Ralf Edströms dom.

Elfsborg får nu sikta in sig på kvalet till Europa League som lottas på fredag.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se