Hockeyläget inför kvällen

Luleå är nia och har en poäng och ett slutsspelstreck mellan sig och kvällens motståndare HV 71. Luleå spelar med ordinarie lag, men som vanligt utan långtidsskadade Mikael Renberg.

Luleå tänker också försöka förlänga kontraktet med Justin Williams om laget skulle gå långt i slutspelet.

---------------

Toppmötet mellan Timrå och Frölunda bjuder i princip, på två ordinarie lag. Frölunda saknar Samuel Påhlsson och i Timrå är det fortfarane osäkert om Niklas Norgren och Fredrik Modin kan delta. Duon prövas innan matchen drar igång.

---------------

Fyran Färjestad möter tvåan Linköping i Karlstad. LHC har vunnit säsongens tre senaste möten men saknar idag duktige Johan Franzén. Lägg därtill att poängkungen Kristian Huselius och backklippan Henrik Tallinder sparkats från klubben. Färjestad kommer till spel utan Sheldon Souray som är avstängd.

--------------

Avstängd är han på gund av slagsmålet senast med Djurgårdens Staffan Kronwall som också är avstängd i Djurgårdens bortamöte med Mora. Hemmalaget Mora har ordinarie lag, men fyra raka förluster.

--------------

Södertäljes jakt på slutspel går vidare. Nu möter laget ett Modo utan Peter Forsberg. Modo har vunnit tre av de fem senaste mötena lagen emellan, men i Scaniarinken blev det förlust senast.

------------

Avslutningsvis bottenmötet mellan avsågade Malmö och Brynäs. Båda lagen kommer till spel med ordinarie lag och i Malmö gör NHL-stjärnan Shawn McEachern debut.

Radiosporten
radiosporten@sr.se