Boende på Åkermanska oroas över försäljning

1:51 min

En oro har bland de boende på Åkermanska seniorboendet i Visby börjat sprida sig i och med försäljningen av boendet. Oron grundar sig bland annat i att ett flertal lägenheter nu har varit tomma en längre tid och inte fått några nya hyresgäster.

På Åkermanska står för tillfället 4 av 52 lägenheter tomma. Samtidigt så köar 490 personer för att få ett boende på hemmet.

Marianne Godin-Luthman är chef för öns äldreomsorg och säger till Gotlandsnytt att de försöker hitta nya hyresgäster, men att många har tackat nej av olika anledningar.

Enligt Marianne Godin-Lutman blev lägenheterna tomma i april och i maj. Men så uppfattar inte Elisabeth Gardell det, för hon har skrivit upp alla dödsdatum och utflyttningar i en liten grön bok.

För Barbro Ahlqvist och Elisabeth Gardell är det egentligen inte den sociala biten som är den största förlusten. De tycker att informationen från Regionen och från den nya fastighetsägare Kuststaden AB har varit bristfällig.

De befarar att det håller på att ske förändringar av boendet och att det därför inte flyttar in några nya.

Det dementerar vd:n för fastighetsägaren Kuststaden AB, Patrik Johansson, som säger att planerna är att fortsätta som vanligt. Däremot kan det ske några eventuella renoveringar där det behövs. Något som Barbro och Elisabeth också befarar ska medföra hyreshöjningar för de boende.