35-åringen som mördade mamma och sen våldtog dotter inför rätta

På fredagen startade den 4 dagar långa rättegången i Örebro Tingsrätt, mot den 35-åriga Örebroare som är misstänkt för mord och grov våldtäkt i bostadsområdet Vivalla i Örebro.

Det var i slutet av september förra året som mordet på en kvinna i Vivalla i Örebro uppdagades. Polisen kallades till platsen efter att en 14-årig flicka med hjälp av grannar larmat om det inträffade.
Flickan berättade då hur hon hade blivit vittne till ett bråk mellan den nu misstänkta mannen och sin mamma, som sen slutade med att mannen mördade mamman genom att sparka och slå henne i huvudet och sen dränka kvinnan i badkaret. Allt medan dottern såg på. Därefter gav sig den nu åtalade mannen på dotter och våldtog henne upprepade gånger under natten. Efter att han ska ha utfört brotten, städade mannen lägenheten innan han försvann.
Den 35-åriga mannen nekar till brott och säger att han under den aktuella natten har irrat runt i Varbergaskogen i Örebro.
Han greps dagen efter i Garphyttan och har sedan dess suttit häktad, men på fredagen började alltså rättegången som beräknas pågå i fyra dagar.