MP kommunalråd Thomas Martinsson slutar

1:22 min

Miljöpartiets kommunalråd i Göteborg, Thomas Martinsson slutar med politiken. Han kommer inte att ställa upp för en ny mandatperiod i valet nästa år. Och därmed förlorar miljöpartiet partiet båda sina toppnamn samtidigt. Kia Andreasson har redan tidigare sagt att hon slutar efter mandatperioden.


– Det har varit jättespännande och jätteroligt, men det är oerhört intensivt och arbetsveckorna är mycket mer än 40-timmars veckor. Familjen och annat finns med som en viktig faktor. Sedan känner jag också att jag nog börjar tappa lusten att köra långt vidare till.

– Den här mandatperioden ska jag fortsätta köra så mycket jag kan, men sen tror jag att det är läge för andra att ta över. Så får jag göra annat.

Sedan tidigare så har din kollega Kia Andreasson också sagt att hon ska sluta. Nu försvinner Miljöpartiets båda toppnamn, hur tänker du kring det?

– Det är synd, att det inte får en överväxling parallellt. Men samtidigt vet jag att det finns flera kandidater som är synnerligen lämpliga och som har viktiga uppdrag på andra poster i kommunen idag som skulle kunna bli aktuella. Så jag tror inte att det är något problem egentligen.

Och vad ska du göra, när du slutar med politiken?

– Jag är ju gymnasielärare i grunden, i samhällskunskap och historia, så det är ett spår att gå tillbaka till. Eller någonting annat. Jag har jobbat inom servicesektorn och omsorg också, så jag kommer att hålla mig öppen för olika vägar.


Carina Holmberg
carina.holmberg@sverigesradio.se