Zinkensdamms ishall rustas upp - men måste rivas på på sikt.

Stockholms stad kommer att stå för den nödvändiga upprustningen av Zinkensdamms ishall, där Hammarby Hockey har träning för barn och ungdomar.

Det lovar nu Stockholms idrottsborgarråd, socialdemokraten Py Börjeson.

Ishallen på Zinkensdamms IP på Söder i Stockholm är ett provisorium - den byggdes i slutet av 80-talet för att stå några år. Men den används fortfarande, trots att den är i dåligt skick.

Det är Hammarby Hockey som använder ishallen för sin barn- och ungdomsverksamhet. Nu vill Hammarby att kommunen, som äger hallen, också ska stå för den upprustning som krävs. Det berättade vi i Radio Stockholm tidigare den här veckan.

Och i dag säger alltså idrottsborgarrådet Py Börjeson att kommunen kommer att göra det.

Men när det gäller framtiden för Zinkensdamms ishall på lite längre sikt säger hon att hallen nog på sikt behöver rivas. -Jag tror att man måste göra något väldigt radikalt. Hammarby har ju uttryckt att de vill ha en hall någon annan stans.

Py Börjeson är alltså överens med Hammarby om att ishallen på Zinkensdamm ska bort och att det behövs minst en ny ishall i Stockholm. Men hon säger också att det inte finns några pengar till det under den här mandatperioden.