TRIATHLON I KALMAR

Emma Graaf från Ludvika tävlar i Ironman

1:27 min

Hon vann långdistans-SM i triathlon i somras och kallar sig själv för Sveriges gladaste triathlet. I helgen ska Ludvikatjejen Emma Graaf tävla i den stentuffa triathlontävlingen Ironman i Kalmar.

På sin hemsida beskriver Emma Graaf sig som Sveriges gladaste triathlet, alltid med ett leende på mina läppar. Hon motiverar sin beskrivning av sig själv:

– Jag har en tendens till att skratta och le väldigt mycket när jag tränar och umgås med folk. Jag tycker ju det är enormt kul med triathlon så att det brukar krypa upp ett leende på läpparna varje gång jag tävlar, säger Emma Graaf.

– Då har det blivit att jag springer runt och ler även fast det är ganska jobbigt, fortsätter hon.

Kan inte du dra distanserna på Ironman för mig?

– 3.86 kilometer simning, sedan byter man om och kör cykling och då är det 18 mil. Sedan sticker man ut på löpningen som är ett maraton.

Du har simmat fyra kilometer, cyklat 18 mil och sedan sprungit ett maraton men går ändå i mål med ett leende på läpparna?

– Ja, det är lite krystat där sista milen. Då kanske det blir lite mer ett grin. Man brukar gå nöjd i mål, då är man ändå glad när man kommer i mål faktiskt.

Emma Graaf van triathlon-SM i långdistans i sommar. Hon hade egentligen velat satsa på att ta en pallplats i kommande Ironman-tävling men tvingas skrota planerna på grund av en skada.

– Jag är i jättebraform och sådär. Men jag har haft en fotskada som hindrat mig från att löpa. Jag hade mål att komma på pallen, men nu känner jag att med foten så är det svårt att sätta mål när man inte vet om man kan springa fullt ut eller hur det blir.