Demonstrationer ställs in i Egypten

0:50 min

I Egypten har arméchefen Abdel Fattah al-Sisi idag förklarat att militären inte kommer att tolerera nått våld på gator och torg. Flera ledare för Muslimska Brödraskapet greps i natt i sina hem.

Samtidigt sa han att regeringen också har plats för alla, också islamister. Trots det har man under dagens lopp gripit flera ledare för Muslimska Brödraskapet som uppenbarligen ställt in dagens demonstrationer.

Redan under de tidiga morgontimmarna började polisen söka upp ledare och andra aktiva i deras hem för att gripa dem. Detta för att försöka försvåra förberedelserna för dagens planerade protestmarscher. De gripna är sådana som man misstänker har deltagit i tidigare attacker mot armén, polisen och mot kyrkor.

Det är uppenbart att den största och starkaste organisationen bakom protesterna, Muslimska Brödraskapet, tänker fortsätta att opponera på gator och torg mot den sittande regimen, tillsatt av landets militär. Även om dagens planerade protester tycks ha ställts in.

Den provisoriska regeringen möts i dag för att bland annat diskutera förslaget att gå till juridisk attack mot brödraskapet och med lagboken som vapen upplösa organisationen.