Förmiddag i P4

Bildextra: här är kungaparets resa genom Skaraborg

8:28 min

I dag har Kungaparet varit på besök i Skaraborg. Vi har följt med på Kungaparets resa genom Skaraborg där det har bjudits på allt från bullkalas i Källby till högtidligt tal på Hertig Johans torg i Skövde.

Kung Carl XVI Gustaf jubilerar som Sveriges statschef – 40 år på tronen. Under jubileumsåret besöker Kungaparet alla 21 länen och besökte i dag Västra Götalands län där flera stopp skedde i Skaraborg.

Konung Carl XVI Gustaf - Schema

09:35 Såtenäs flygplats
Kungaparet ankommer till Såtenäs flygplats där han hälsas välkommen av Landshövding Lars Bäckström.

10:25-10:55 Dafgård AB, Källby
Kungaparet anländer till Dafgård AB i Källby där det bjuds på sång från en barnkör och bullkalas. Det är kungens andra besök på Dafgård då han senast besökte företaget som nytillträdd i mitten av 70-talet. En företagspresentation kommer att ske inne i företagets konferenslokaler.

11:20-11:50 Green Tech Park, Skara
Temat för besöket är hållbar landsbygdsutveckling och för Kungaparet pre-senteras projekten Grön Processarena och Mat från Skaraborg.

12:05-12:35 Varnhems klosterkyrka
Kungaparet välkomnas av biskopen i Skara stift Åke Bonnier och kyrkorådets ordförande Carl Gustaf Lundström. Kungaparet går allén fram till kyrkan. Inne i kyrkan får de information om kyrkan, körsång och välsignelse.

12:50-13:20 Hertig Johans torg, Skövde
Vid ankomsten möts Kungaparet av Katarina Jonsson (ordförande KS). På torget blir det dans- och musikunderhållning med Torbjörn Borg från Radio Skaraborg som konferencier.

13:35-14:45 Skövde Kulturhus
Kungaparet intar lunch tillsammans med ett 40-tal inbjudna gäster i den nyrenoverade restaurangen som är integrerad i Kulturhuset. Efter lunchen presenteras Kulturhuset av kulturchefen Katarina Strömgren Sand.

15:25-15:55 Kinnarps AB
Ägarna till Kinnarps, Henry Jarlsson och Sibylla Jacobsson, välkomnar Kungaparet vid ankomst. De får se produktionen, bland annat stolsmonteringen, och utställningen Next Office – ett koncept för aktivitetsbaserade arbetsmiljöer.

19:00 Residentet, Göteborg
Kungaparets länsbesök avslutas med middag i residenset för ett 60-tal inbjudna gäster.