Förmiddag i P4

Monia Häggqvist var höstens första stafettgäst

19 min

Monia Häggqvist från Ramsele har fått pris som Årets kvinnliga idrottare inom breddidrotten. Nu är hon höstens första stafettgäst i Förmiddag i P4. Hon är till vardags ridskolechef på Ramsele Fältrittklubb.

Monia Häggqvist har hållit på med hästar hela livet. Hon började sedan att jobba med hästar när hon var 17 år.

-- Så att, det är några år i bagaget, säger Monia Häggqvist.

Förra stafettgästen, Kristina Girhagen, beskrev Monia Häggqvist som mysig, skarp och skärpt. Själv har Monia Häggqvist svårt att förstå varför hon kallas mysig.

– Mysig? Nej, men jag tror att jag är ganska snäll. Ja, alltså jag tycker om männiksor. Jag gillar att umgås med mycket människor jag har lätt att anpassa mig i olika grupper. Jag tror att jag är ganska snäll och omtänksam. mysig vet jag inte, men ja kanske?


Att hon blir beskriven som skärpt och skarp kan Monia Häggqvist förstå. Hon tror att det är något som hon har lärt sig att vara genom att jobba som ridlärare. I den rollen måste hon vara tydlig och har inte tid att linda in direktiven.

– Jag är nog ganska rakt på sak. Jag tycker om att säga som det är. Rakt ut. Jag tycker det är enkelt, ja eller nej!

Monia Häggqvist är en person som klarar av motgångar med hjälp av sin tjurskallighet och förmåga att inte se hinder på vägen.

– Ja, alltså jag är ju född tjurskallig det tror jag hjälper till lite grann. Jag är väldigt målinriktad så har jag bestämt mig för en sak så ska jag komma dit.

Tänker du aldrig att nej nu orkar jag inte längre?

– Jo, ibland är det ju så, men de närmast mig brukar säga 'Du är nästan som en parasit. Bara du får lite lite grepp, liten liten droppe vatten och det är medvind då är det full fart igen', så det behövs inte så mycket för att vända skutan, säger Monia Häggqvist.