Anrika boxningskluben BK Rapid flyttar till Västerås City

1:26 min

Boxningsklubben BK Rapid måste flytta igen. Den här gången går flyttlasset till Västerås mest centrala delar. Klubbens nya lokal byggs just nu under Postgallerian.

Det var gallerians ägare Niclas Ericsson, vd för Imperia invest, som tänkte "Rapid" när han såg husets källare:

– Eftersom jag själv har tränat boxning i ett antal år har jag lovat min klubb att jag någon gång ska hitta en lokal åt dem.

– När jag fick tillfälle att köpa Postgallerian såg jag att källaren skulle kunna bli en bra lokal åt BK Rapid. Sedan har vi diskuterat vidare inom BK Rapids styrelse och börjat bygga lokalen, säger Niclas Ericsson.

För några år sedan höll klubben till i Mariaberget, men tvingades flytta därifrån då bergets lokaler hade problem med mögel.

Flytten gick till Stenkumlaskolans gymnastiksal på Råby, vilket man först var missnöjd med, men nu tycker fungerar riktigt bra.

Där ska det dock byggas bostäder, så klubben måste flytta igen och den här gången blir det till en helt nyinredd lokal mitt i city.

– Det kan bli någonting nytt för klubbens historia att vi hamnar så i centrum, säger BK Rapids ordförande Lars Pettersson.

– Vi var ju tidigare på Mariaberget och det var ju relativt centralt i alla fall och då hade vi en väldig fart på det hela. Jag tror att det blir positivt, säger Lars Pettersson till P4 Västmanland.

Klubben beräknas flytta i in de nya lokalerna under Postgallerian i oktober.