Gullspång/Hova

Traktorförare till sjukhus efter krock med rälsbuss

2:15 min

En traktor och en rälsbuss krockade på torsdagskvällen norr om Hova. En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus med oklara skador.

Det var när traktorn skulle passera rälsen vid en mindre övergång ute på ett gärde som olyckan inträffade. Traktorföraren, en man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus men räddningspersonal på plats bedömer att han klarat sig med lättare skador.

– Han har själv tagit sig ur traktorn och kunde lägga sig på båren själv och pratade med oss hela tiden, säger Robert Zeidlitz, insatsledare från Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Förutom räddningstjänsten larmades även två ambulanser till platsen och eftersom ambulanshelikoptern från Göteborg fanns i närheten i samband med ett annat larm så beslutades att traktorföraren skulle flygas till sjukhuset i Skövde.

I rälsbussen fanns fyra passagerare, en tågvärd och en lokförare. Samtliga klarade sig utan skador och evakuerades i taxi.

– Alla är oskadda men de var lite skärrade när vi pratade med dem.

Hur har de i rälsbussen beskrivit själva kollisionen?
--De sa att det skramlade till rätt rejält och ser man i fronten på tåget så förstår man att det var en del kraft, säger Robert Zeidlitz till P4 Skaraborg.

Enligt Trafikverkets personal på plats skulle rälsbussen bogseras till Gårdsjö senare under kvällen. Tågtrafiken under fredagsmorgonen kommer därför inte påverkas av olyckan. Lokföraren som var skärrad efter kollisionen togs omhand av en så kallad kamratstödjare.