Husbåt kantrade i Malmö

1:01 min

Flera personer hamnade i vattnet när en husbåt välte i en kanal vid Västra hamnen i Malmö under kvällen. Åtta personer fördes till sjukhus, varav en med skador som bedömdes som allvarliga, men inte livshotande, säger Nils Norling, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral.

– Ett 40-tal personer ska ha funnits på båten när den välte, och samtliga som ska ha funnits på båten har också registerats av polispersonal på platsen, och ingen av dem som fanns på båten saknar någon från båten, så att i nuläget misstänker vi inte att det finns någon kvar i vattnet, säger Nils Norling.

Olyckan inträffade vid tjugo över åtta på kvällen under en privat tillställning på husbåten. Räddningstjänsten sökte under kvällen igenom båten för att kontrollera att ingen fanns kvar, och dykare sökte i vattnet, men det finns alltså inga uppgifter om att någon person saknas.

Båten kommer att förankras och man kommer att göra ytterligare sök med dykare för att säkerställa att ingen person finns kvar i vattnet. Polisen uppmanar även de som befunnit sig på båten att kontakta polisen så att man kan säkerställa hur många som var ombord när olyckan inträffade.

Vet man varför båten välte?

– Det är oklart i nuläget vad det är som har gjort att båten har vält, det kommer att utredas i efterhand. Men från polisens sida kommer vi att skriva en rapport, vi kommer inte att upprätta någon anmälan och i nuläget finns det ingen misstanke om brott, säger Nils Norling.